Twee blogs terug, ging de blog over waarom kikkererwten gezond zijn. Met kikkererwten kan je veel doen maar voor de meeste mensen is hummus wel bekend. Hummus is een smeersel gemaakt van kikkererwten en kruiden en dit kan je gebruiken op je brood, als dip, of door de salade als dressing. Een erg handige must voor dit recept is een keukenmachine/ foodprocessor maar als je dit niet hebt kan een blender ook. Hiermee is het echt zo gepiept. Dan wordt het nog bepalen welke kruiden je lekker vindt. Je kan de hummus pikant maken door er wat chili bij te voegen of juist extra kruidig door je favoriete kruiden bij te voegen. Het is ook erg lekker met gegrilde groenten en doorheen en er bovenop, bijvoorbeeld gegrilde paprika en aubergine. In dit recept deel ik het basisrecept voor het maken van hummus met een klein beetje pit door het toevoegen van chili en hier kan je dus mee blijven variëren.
De ingrediënten:
- Blik kikkererwten
- 2 lepels Tahin
- 1 teen knoflook
- Snuf peper en zout
- 1 lepel citroensap
- Scheutje olijfolie
- Snuf chilipeper (hoe mee hoe pittiger)
Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze af. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het draaien tot het een fijne massa is geworden. Laat een paar kikkererwten over voor de decoratie bovenop. Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast. Eet smakelijk!