De combinatie van pindakaas/noten en chocola: jam! Daarom ben ik zo fan van deze gezondere versie van de snickers! En het is ook nog eens gemakkelijk om te maken, mits je een keukenmachine hebt. Zonder keukenmachine is het wat meer werk. Als je de balletjes hebt gemaakt kan je ze prima een kleine week in de koelkast bewaren! Lekker als energierijk tussendoortje of iets lekkers bij de koffie/thee of gewoon omdat ze lekker zijn!
Wat heb je nodig?
- 150 gram dadels (zonder pit)
- 50 gram (pecan)noten OF flinke lepel pindakaas (100% pindakaas is lekker smeuïg)
- 1,5 tot 2 eetlepels cacaopoeder
- Voor de liefhebber: kokosrasp als je de balletjes daarna in de kokos wil rollen
Stop de dadels, de noten of de pindakaas en de cacaopoeder in de keukenmachine en laat dit malen tot een smeuïg mengsel. Nu kan je van dit geheel kleine balletjes rollen, en klaar! Als je van kokos houdt kan je deze balletjes ook nog in de kokos rollen, of je kan ze afrollen in extra cacao bijvoorbeeld. Ik vind ze zo zonder iets ook al lekker!