Gember kent denk ik iedereen wel. Het komt van de gember plant af en valt onder de specerijen. Het is dus een smaakmaker voor verschillende gerechten maar daarnaast heeft het ook andere leuke gezondheidsvoordelen. De belangrijkste stoffen uit gember die hiervoor zorgen zijn gingerol en shogaol.
Gember bevordert de opname van voedingsstoffen, het versterkt je immuunsysteem en het kan werken tegen misselijkheid.
Daarnaast is citroen rijk aan vitamine C en kalium. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en kalium is een belangrijk mineraal.
Gember kan je op verschillende manieren gebruiken denk aan gember thee of gember door het een wok of in de soep. Maar je kan gember ook in de sapcentrifuge doen zodat het een sap wordt. Zo kan je het bijvoorbeeld als een shotje drinken.
Ik maakte deze week gember citroen shotjes en heb dit ingevroren dat ik dit kan pakken wanneer ik wil.
Benodigdheden:
- Gember (kies zelf de hoeveelheid uit, hoe meer gember hoe meer voorraad)
- 2 citroenen
- Sapcentrifuge
Gooi alles in de sapcentrifuge en giet het sap daarna in een zakje voor ijsblokjes of in een vorm voor ijsklontjes.